Fukushima is vele malen erger dan Tsjernobyl

Fukushima is vele malen erger dan Tsjernobyl
Vrolijk wordt een mens niet van deze mededeling, maar ze komt uit de mond van een dame die weet waarover ze spreekt. De Australische fysicus en dokter Helen Caldicott bestudeert al meer dan dertig jaar de gevolgen van kernenergie en windt er geen doekjes om: "Wat in Japan is gebeurd, is vele keren erger dan Tsjernobyl en volgens nieuwe gegevens stierven al bijna een miljoen mensen door de ramp in Rusland in 1986. Veertig procent van Europa is nog altijd radioactief besmet. Eet geen voedsel uit Europa". En nog: "In Irak voeren de Amerikanen een kernoorlog, in Falujah is 80 procent van de baby's misvormd". Caldicott hield vorig jaar een lezing in Montréal, het filmpje daarvan wordt op Youtube begeleid met de melding "dit zal je niet horen op de gevestigde nieuwskanalen".

Caldicott steekt van wal met een nieuw rapport over de kernramp in Tsjernobyl. Duizenden artikels daarover werden voor het eerst van het Russisch naar het Engels vertaald door de New York Academy of Sciences. Wat blijkt?

Bijna een miljoen mensen zijn gestorven door de kernramp van 25 jaar geleden. Caldicott noemt het "de grootste doofpotoperatie in de geschiedenis van de geneeskunde". Maar ze heeft nog slechter nieuws: "Japan is vele keren erger dan Tsjernobyl".

Fukushima gedoemd
"Nooit eerder werden zes kernreactoren danig beschadigd". Die reactoren waren ook gedoemd, volgens Caldicott. "Drie ingenieurs die de reactoren in Fukushima hielpen ontwerpen, stapten op omdat ze wisten dat ze niet veilig waren. Japan bouwde ze dan nog eens in aardbevingsgebied".

Sterven als aidspatiënten of Litvinenko
Wat is er gebeurd in Fukushima? "De brandstofstaven in de reactoren zijn zo heet geworden dat ze smolten, net als in Three Mile Island en Tsjernobyl. Maar ook de noodgeneratoren in Japan werden vernield door de tsunami. Daardoor kon geen koelwater meer circuleren in de reactoren".

"Je moet weten dat op de daken van de reactoren koelcellen staan waaruit jaarlijks 30 ton zwaar radioactieve staven worden verwijderd. Die zijn 3,5 meter lang en 1,5 cm dik. Ze zijn zo radioactief dat je sterft als je er enkele minuten naast staat. Niet meteen, je gaat dood zoals Litvinenko (de Russische voormalige KGB-agent en dissident die met polonium-210 werd vergiftigd, nvdr.). Je haar valt uit, je krijgt infecties en inwendige bloedingen. Je gaat dood zoals een aidspatiënt".

Witte pakken


Duizend Hiroshimabommen
"Terug naar die staven in de koelcellen. Die moeten gekoeld worden. Maar de ontploffingen in Fukushima hebben de daken van de reactoren weggeblazen. Twee van de koelcellen staan droog. Dat betekent dat de radioactieve staven bloot liggen. Het materiaal van het omhulsel ontbrandt namelijk wanneer het aan lucht wordt blootgesteld. In die koelcellen zit tien tot twintig keer meer radioactiviteit dan in de reactorkern. In elke koelcel zit meer straling dan in duizend Hiroshimabommen. We hebben hier te maken met diabolische energie".

"Einstein zei al: 'Kernenergie is een helse manier om water te doen koken'. Dat is alles waar kernenergie toe dient: water laten koken om met de stoom turbines aan te drijven".

"Amerikanen voeren kernoorlog in Irak"
"Als je uranium splijt, vorm je tweehonderd nieuwe elementen die veel schadelijker zijn voor het lichaam dan het uranium zelf. Pas op, uranium op zich is ook al knap giftig. De Amerikanen hebben uranium gebruikt in Falujah en in Bagdad. In Falujah is 80% van de baby's zwaar misvormd. Baby's zonder hersenen, baby's met één oog, zonder armen. Dokters raden vrouwen aan geen kinderen meer te krijgen. Kanker bij kinderen komt er twaalf keer meer voor dan normaal. In Irak wordt een kernoorlog gevoerd, het is een genocide. Het uranium dat ze gebruiken breekt af na 4,5 miljoen jaar. We vergiftigen de wieg van onze beschaving".

Schildklierkanker
"Maar! In de kerncentrales van Fukushima zit enorm veel straling. Tweehonderd elementen. Sommige ervan breken af na enkele seconden, andere doen er miljoenen jaren over. Radioactief jodium breekt al na enkele weken af, maar veroorzaakt wel schildklierkanker. In de omgeving van Tsjernobyl kregen meer dan 20.000 mensen schildklierkanker. Hun schildklier werd verwijderd, ze moeten dagelijks een vervangmiddel slikken zoals een diabetespatiënt insuline moet nemen. Strontium 90 komt ook vrij, dat gaat 600 jaar mee en veroorzaakt botkanker of leukemie. Cesium gaat ook 600 jaar mee, en zo kan ik nog wel even doorgaan".

Europees voedsel besmet
"Veertig procent van Europa is nog altijd radioactief besmet. Turks voedsel is extreem radioactief. Koop geen Turkse gedroogde abrikozen, koop geen Turkse hazelnoten. De Turken waren na Tsjernobyl zo boos op de Russen dat ze al hun radioactieve thee naar Rusland exporteerden. Boerderijen in Groot-Brittannië zijn besmet. Hun lamsvlees zit vol cesium, ze kunnen het niet verkopen. Eet geen Europees voedsel!"

Plutonium
"Maar Tsjernobyl is klein bier in vergelijking met wat in Fukushima is gebeurd. Eén van de dodelijkste elementen is plutonium, genoemd naar Pluto, de god van de onderwereld. Eén miljoenste van een gram geeft je kanker als je het inademt. Als je een halve kilo plutonium over de hele wereld verspreidt, krijgt iedereen kanker. Wel, elke reactor in Fukushima bevatte 250 kilo plutonium. Dat gaat over het hele noordelijke halfrond verspreid raken. Het drijft nu naar Noord-Amerika. Als het gaat regenen, komt het in onze voedselketen terecht. Komt het in zee terecht, dan wordt het opgenomen door algen en uiteindelijk door de vissen die we opeten".

"Stop zeshonderd jaar met eten"
"Je kan die radioactieve elementen niet proeven, niet ruiken, je kan ze niet zien. Als je ze in je lichaam krijgt, duurt het vijf tot zestig jaar voor je kanker krijgt. Als je een knobbeltje in je borst voelt, zegt dat niet 'ik ben hier gekomen via strontium uit een vis die je twintig jaar geleden at'. Alle radioactiviteit is schadelijk, elke dosis die je binnenkrijgt verhoogt je risico op kanker. Dus, als het gaat regenen, stop dan met voedsel kweken. Eet geen voedsel meer, en ik bedoel: stop er zeshonderd jaar mee".

"Niets aan te doen"
"Het kernafval zal epidemieën van kanker, leukemie en erfelijke ziektes veroorzaken. Van nu tot het einde der tijden. Fukushima is de grootste ramp voor de volksgezondheid die we ooit meemaakten. Einstein zei ook: 'Het splijten van de atoom heeft alles veranderd behalve het denken van de mens'. Zeer diepzinnig. We hebben de energie van de zon bedwongen, het is foutgelopen en we kunnen er simpelweg niets aan doen". (lb)Bron: hln.be


Stuur dit artikel door
Melissa de Wit|Volksgezondheid|26-04-12|10:05|Link|
5079
Reacties (3)
Dit filmpje is van maart 2011, niet van vorige maand.
1|hanna|26-04-12|10:50|BeantwoordBeëindig beantwoording
jeez dit is errrruugggg
2|piemel haha xd zoo grappig|11-06-12|11:13|BeantwoordBeëindig beantwoording
jeez dit is errrruugggg
2|piemel haha xd zoo grappig|11-06-12|11:13|BeantwoordBeëindig beantwoording
Uw reactie:
   (wordt niet getoond)
Uw reactie is geplaatst

Plaats een nieuwe reactie

Stuur dit artikel door
 
Emailalerts
Ontvang de nieuwste artikelen direct in uw mailbox.

Wordt columnist!
Heeft u een interessant onderwerp waarover u wilt uitweiden? Schrijf een artikel en voeg deze toe:
+ Voeg een artikel toe