Regenwater opvangen met een regenton

Regenwater is een geschenk waar we niets voor hoeven te betalen. Regen is een vorm van neerslag. Andere vormen van neerslag zijn: hagel en sneeuw. Er zijn diverse soorten regen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: motregen en stortregen. Regen is essentieel voor het groeien van planten, bloemen, gewassen en ga zo maar door. Koop een regenton of watertank om het regenwater op te vangen.

Regenwater in overvloed

In Nederland hebben we regen in overvloed, het regent gemiddeld zo’n 690 tot 900 mm per jaar in Nederland. Op de Veluwe is het natste gebied en in midden-Limburg is het droogste gebied. Zware buien leveren al gauw 20 mm per kwartier op. Veel mensen hebben een regenmeter in de tuin staan. Hiermee kunnen ze zien hoeveel regen er de afgelopen periode is gevallen. Maar wat kunnen wij Nederlanders die regen soms zat zijn. Dit is je kans om met de regen waaraan we ons soms mateloos ergeren iets positiefs te doen. Je vraagt je vast af wat je ermee kan doen? Wat dacht je van het opvangen en opsparen van het regenwater in een regenton.

Regenwater opvangen

Je kan veel met het opgevangen regenwater doen. Regenwater is namelijk zeer geschikt om je tuin mee te besproeien. Daarnaast kan regenwater nog voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Je kunt er ook de planten die binnen staan water mee geven. Je kan er de auto mee wassen en je kan er tuinattributen mee schoon maken. Daarnaast zijn er nog tal van andere mogelijkheden. Zo’n regenwatersysteem koop je onder andere in de bekendere tuinwinkels zoals Intratuin, Tuinland en Hornbach. Ook bouwmarkten zoals Gamma, Karwei en Praxis bieden deze producten aan.

Regenton kopen

Wat zal je blij zijn als het in het vervolg weer regent, dan komt die ton ook weer vol en daarmee bespaar je geld en verspil je geen water. Wil je nagaan of een regenton in jou tuin rendabel is, plaats dan een regenmeter in je tuin en je zult zien dat het veel op zal leveren. Wij kunnen je die garantie geven. Overweeg de aanschaf van een regenton eens. Wil je de ton zelf plaatsen of kies je voor deskundige installatie door een hovenier? Je kunt dan ook overwegen een ondergrondse watertank te laten plaatsen. Deze kan worden aangesloten op je waterleiding in de woning. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je wasmachine en WC koppelen aan dit hemelwatersysteem en zo flink besparen op je kosten voor leidingwater.