Verklein de kans op kleine autoschades

Een groot deel van de Nederlanders doet wekelijks een grote boodschappen ronde. De meest gebruikte vervoersmiddelen zijn hiervoor de fiets en de auto. Zeker met een flink boodschappenlijst zal de auto al snel de voorkeur krijgen. Toch is een ritje naar de supermarkt niet geheel zonder risico. 

Korte ritten, veel ongelukken

Juist bij kleine stukjes autorijden gebeuren veel auto ongelukken. Je bent druk in de weer met de kinderen of even met je gedachten ergens anders wanneer er iets onverwachts gebeurt. Dan is het extra vervelend als je schade rijdt. Het is dan ook belangrijk om te allen tijde een goede autoverzekering te hebben. Daarmee rijd je zorgeloos rond en wordt de schade bij eventuele schade gedekt. Een autoverzekering is verplicht in Nederland en België. De basisverzekeringen hebben allemaal dezelfde minimale dekking. Bij uitbreidingen zijn er wel grote verschillen in dekkingen bij verzekeraars. Ook de prijzen verschillen enorm. Het loont daarom om auto verzekeringen te vergelijken op prijs. 

Parkeerschade op het parkeerterrein

Als je eenmaal veilig bij de supermarkt bent aangekomen kan er alsnog schade aan je auto ontstaan. Er zijn tenslotte veel beweging op de parkeerterreinen van supermarkten. Er is een constante stroom van nieuwe en vertrekkende auto’s. Bij het in- en uitparkeren wordt regelmatig een verkeerde inschatting gemaakt, met alle gevolgen van dien. 

Schade door openslaande deuren

Bovendien let niet iedereen even goed bij het openslaan van de deuren. Hoewel sommige auto’s voorzien zijn van een beschermingsstrip hoeft de deur van de auto naast je maar net te hard worden opengeslagen en er zit een deukje in jouw bolide. Zeker bij kinderen wordt dit nog wel eens vergeten en hebben de ouders het niet door. Het melden van dit soort schade gebeurt dan ook nauwelijks. Soms valt de schade niet op en kom je er pas na een lange tijd achter wanneer je de auto aan het poetsen bent. Probeer dan maar eens de schade te verhalen op de veroorzaker. Voordat je boodschappen gaat doen kun je dus nog eens goed nadenken of het ritje met de auto echt noodzakelijk is!

Leave a Comment