Hoe werken ooglidcorrecties?

Je hoort steeds vaker dat mensen kiezen voor ooglidcorrecties en dat is niet zonder reden. Veel mensen vinden het vervelend om ouder te worden en dit komt vooral doordat het lichaam veranderd. Je kunt veel sneller rimpels krijgen en de huid wordt ook minder elastisch. Vooral rondom jouw ogen is dit herkenbaar en is de kans groot dat de oogleden gaan hangen. Hangende oogleden zijn heel erg vervelend en ze kunnen soms zelfs het zicht verslechteren. Veel mensen nemen daarom een ooglidcorrectie, maar niet alleen om deze reden. Hangende oogleden zorgen namelijk ook voor een vermoeide uitstraling en dit vinden mensen vervelend. Het ziet er vaak lelijk uit en het zorgt ook voor vragen bij andere personen.

De correcties kunnen aan de bovenoogleden uitgevoerd worden, maar ook aan de onderkant. Veel mensen zijn bang voor een operatieve ingreep, maar het is eigenlijk helemaal niet spannend. Tegenwoordig kunnen deze ingrepen met een lokale verdoving eenvoudig uitgevoerd worden. Je hebt op deze manier minder last tijdens het herstel en dat is ook nog eens erg snel. Wil jij weten hoe de ingreep in z’n werk gaat? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

De ingreep

Bij een ooglidcorrectie wordt er een huidoverschot boven je oogleden verwijderd. Voordat de ingreep begint, moet je naar een intakegesprek komen. Hier wordt gekeken naar de oogleden en wordt er bepaald wat er veranderd kan worden. Bij de ingreep wordt je onder lokale verdoving behandeld en wordt er een incisie gemaakt in de natuurlijke plooi. Hierbij wordt het overtollige vet, huid en verslapte spieren verwijderd. Op deze manier kunnen de oogleden niet meer hangen en wordt de huid soms ook verstevigd.

De kosten van ooglidcorrecties

De kosten van ooglidcorrecties kunnen natuurlijk verschillen per kliniek, maar ook per behandeling. Er is eigenlijk nooit een vaste prijs te geven, maar het ligt rond de duizend euro. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor beide oogleden, maar dan ben je over het algemeen een stuk meer kwijt. Met beide oogleden bedoelen we natuurlijk het bovenooglid, maar ook het onderooglid. De ooglidcorrecties worden tijdens dezelfde ingreep uitgevoerd. Je kunt bij verschillende klinieken een offerte aanvragen en op deze manier meer te weten komen over de kosten. Toch is het van belang om niet alleen naar de kosten te kijken, maar ook naar de kwaliteit van de diensten. Zo hebben de meeste aanbieders voor- en na foto’s op de website staan van vorige klanten.

Herstel van ooglidcorrecties

De eerste week na een ooglidcorrectie via ABC Clinic kunnen jouw oogleden gezwollen zijn. Je krijgt vaak een ijsbril mee naar huis, die het herstel kan bevorderen. Na de eerste week is de kans groot dat de meeste zwellingen verdwenen zijn. Je moet natuurlijk wel terugkomen bij de kliniek voor het verwijderen van de hechtingen. Een groot voordeel is dat je het litteken vaak niet kunt zien, dit komt doordat de incisie in de natuurlijke plooi wordt gemaakt. Na een aantal maanden is het al mogelijk om de resultaten te zien van de ooglidcorrecties.