Zo vergroot je jouw bewustwording

Als je jouw bewustwording hebt ontwikkeld, ben je je bewust van je gevoelens, emoties en gedrag. Dit kan voor ontzettend veel voordelen zorgen, zoals dat je makkelijker problemen oplost en sterkere relaties creëert. Daarom is het belangrijk om je te ontwikkelen in je bewustwording. Maar hoe manifesteren we nou in het bewust zijn? In dit artikel wordt meer verteld over hoe je jouw bewustwording vergroot. 

Mediteren

Je kunt je bewustwording vergroten door veel te mediteren. Hierdoor kom je namelijk dichter bij jezelf en begin je dus ook te begrijpen wat je sterke kanten en je verbeterpunten zijn. Het mediteren zorgt daarnaast voor een verhoogde concentratie, wat je in het verdere leven zeer kan helpen. Ook kun je door het mediteren erg rustig worden, waardoor je jouw emoties beter kan uiten. 

Journalen

Een andere manier waarop je jouw bewustwording kan vergroten, is het journalen. Bij het journalen hou je dagelijks jouw gedachten en gevoelens bij. Hierdoor krijg je een beter overzicht over hoe jij je in het algemeen voelt en waar je aan kunt werken. Het journalen helpt ook om gedachtes van je af te schrijven, waardoor je jouw hoofd even leeg kan maken. 

Mindfulness

Om helemaal te ontspannen kun je ook aan mindfulness gaan doen. Deze oefeningen zijn goed te combineren met andere activiteiten uit het dagelijks leven, zoals het wandelen of koken. Dit betekent dus dat je de mindfulness op ieder gewenst moment van de dag kan doen. 

Positieve affirmaties 

Het is belangrijk dat je gelukkig wordt met jezelf, daarom moet je dagelijks herhalen wat je zo geweldig aan jezelf vindt. Dit klinkt alsof je vol van jezelf bent, maar is eigenlijk heel erg goed voor je zelfbeeld. Je kan bijvoorbeeld voor een spiegel gaan staan en zeggen ‘ik ben sterk’ of ‘ik ben goed genoeg’. 

Zelfacceptatie

Bij het bewust worden is het niet alleen belangrijk dat je jezelf verbeterd. Je moet ook leren accepteren dat je nooit helemaal perfect zult worden. Hierdoor zul je verschillende zwakheden moeten kunnen omarmen en moeten geloven dat het oké is om jezelf te zijn. Zorg er ook voor dat je jezelf kunt zijn bij anderen, dit zal het zelfacceptatie proces namelijk erg versterken. Wil je jouw bewustwording dus vergroten? Dan is het verstandig om regelmatig te mediteren en te journalen. Daarnaast kun je doen aan mindfulness. Ook positieve affirmaties en zelfacceptatie zijn hierin belangrijk.