Onderzoek: Hoe gezond is chocolade?

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Gezonde chocolade. Bijna iedereen is er gek op, maar in de meeste vormen is het vrij ongezond. Toch bestaat er een vorm van gezonde chocolade. In deze tekst gaan we kijken wat gezonde chocolade precies inhoudt en waarom deze chocolade, in tegenstelling tot andere, wel gezond is.

Gezonde chocolade

Wanneer we praten over gezonde chocolade dan hebben we het over Acticoa chocolade. Naast dat het ontzettend lekker is, is het elfde goed voor de gezondheid. Deze chocolade bevordert namelijk het hart en de bloedvaten. Wanneer je dagelijks een bepaalde hoeveelheid van de chocolade neemt, ongeveer 100 gram, heeft dit positieve werkingen op hart en bloedvaten. Je hebt dan dus een voordeel voor de gezondheid, maar ook het voordeel van lekkere chocolade! Tip: lees dit artikel van de telegraaf over gezonde soorten chocolade.

Wat is er gezond aan de chocolade?

Articoa chocolade is het eerste product op de markt dat een gezondheidsclaim krijgt en dat is niet zomaar wat. Wanneer de chocolade wordt geproduceerd, blijven de natuurlijke antioxidanten aanwezig. Waarbij deze bij andere producten verwijderd worden, blijft het bij Articoa chocolade aanwezig. Het gaat dan om flavanolen. Flavanolen hebben positieve werkingen op de gezondheid. Een bevorderde bloedsomloop, maar ook een lagere bloeddruk en ontstekingsremmende werking zijn resultaten van het dagelijks eten van de Articoa chocolade. 

In welke vorm?

Je vindt deze chocolade niet in een standaard vorm als een reep of iets dergelijks, maar in de vorm van parels. Dit zijn dus kleine chocolade bolletjes. Op die manier kun je het op een hoop verschillende manieren eten. Allereerst kun je de chocolade natuurlijk gewoon zo eten. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de chocolade parels door iets heen te mengen. Stop ze bijvoorbeeld in je smoothie als ontbijt of meng ze door de yoghurt voor lunch. Ook kun je de parels op andere manieren verwerken. Wanneer je een taart bakt, kun je de parels gebruiken door het deeg of de cake, maar ook als versiering op de taart.

Tot slot

Waar je de parels ook doorheen mengt of op welke manier je ze eet, maakt niet uit. De gezonde werking van de parels is natuurlijke hartstikke fijn en dan heb je ook nog eens het voordeel dat je gewoon chocolade kan eten. Beter kan bijna niet!

Leave a Comment