Kan ik voedingssupplementen in de supermarkt kopen?

Voor de mensen die niet weten wat een drogisterij is, een drogisterij is een handelszaak waar producten worden verkocht die vaak voor medicinale doeluiteinden worden gebruikt. Daarnaast kun u in een drogisterij ook cosmetische, chemische en huishoudelijke producten kopen. Doordat een drogist medische producten verkoop is hij/zij genoodzaakt om een vakdiploma te hebben. Want als een drogist de verkeerde medicijnen meegeeft kan het effect van genezing juist averechts werken. Het voordeel aan drogisterijen is dat u snel producten kunt kopen en om advies kunt vragen. Dit is in een ziekenhuis vaak niet mogelijk. Daarom is het belang van drogisterijketens dus erg groot.

Drogisterij artikelen kopen in de supermarkt

Het komt steeds vaker voor dat er supermarkten zijn die drogisterij artikelen verkopen. Supermarkten doen dit in de hoop op meer klanten. Het werkt namelijk zo: een klant heeft last van de griep en wil een paar hoesttabletten halen. Als hij/zij deze gaat kopen in de supermarkt is de kans groot dat er ook gelijk boodschappen worden gehaald. Dit is dus weer extra winst voor de supermarkt. Het nadeel van het kopen van drogisterij artikelen in de supermarkt is dat het personeel vaak over weinig informatie beschikt en daarom niet de gevolgen van de producten weten. Als u bijvoorbeeld voor een paar hoesttabletten naar de supermarkt gaat is het niet zo groot probleem maar als u voor homeopathische geneesmiddelen naar de supermarkt gaat is het belangrijk om te weten waar het middel voor dient en wat de gevolgen zijn. Bij een drogist wordt dit u wel haarfijn uitgelegd.

Voedingssupplementen om de hoek

Tegenwoordig zie je ook steeds vaker dat er voedingssupplementen te koop zijn in supermarkten. Dit vinden veel mensen erg prettig omdat de voedingssupplementen hierdoor om de hoek verkrijgbaar zijn. Doorgewinterde sporters en voedingssupplementengebruikers weten namelijk vaak al welke producten voor hun geschikt zijn en hoeven hierover ook geen extra informatie. Daarnaast is het gemakkelijk om naast de boodschappen gelijk voedingssupplement in te kopen. Naast supplementen is een voedingsschema net zo belangrijk. Sterker nog, een juist voedingspatroon is nog vele malen belangrijker. Begin daarom altijd met een goed voedingspatroon en vul dat, waar zo nodig, aan met supplementen.

Leave a Comment