Wat is een maaltijdbox?

De maaltijdbox is een relatief nieuw product. Een aantal jaren geleden startten er een aantal kleine bedrijfjes met het versturen van boxen met verse producten inclusief passende recepten. Het bedrijf De Krat was een van de eerste maaltijdbox-aanbieders in Nederland. Kort daarop volgden er meer (regionale) bedrijfjes die een eigen maaltijdbox op de markt brachten. Uiteindelijk brak HelloFresh in 2011 de maaltijdbox-markt helemaal open. Met veel marketinggeweld maakte heel Nederland opeens kennis van zo’n bom bomvol verse producten en lekkere recepten. Tegenwoordig zijn er naast HelloFresh nog een groot aantal andere aanbieders met een maaltijdbox. Meest bekende voorbeelden zijn Mathijs Maaltijdbox, de Allerhande Box van Albert Heijn, Marley Spoon, Beebox en de Streekbox. Stuk voor stuk focussen zij zich op het versturen van maaltijdboxen met daarin precies de (verse) producten die je nodig hebt voor een aantal variërende, gezonde en lekkere recepten. Als consument heb je dus enorm veel keuze. Qua prijzen liggen de boxen vrij dicht bij elkaar. Meestal betaal je voor een box voor 2 personen en 3 maaltijden zo’n 35 tot 40 euro. Vaak is er wel een introductieactie dat je de box met korting kunt kopen. Denk bijvoorbeeld aan een code die 45 euro korting op HelloFresh aanbiedt.

Welke maaltijdbox past bij mij?

Zoals je wel ziet, er zijn enorm veel verschillende maaltijdboxen in Nederland. Welke box past nu bij mijn wensen? De maaltijdboxen zijn eigenlijk geschikt voor iedereen die houdt van gemak, en die snel en eenvoudig lekkere, gezonde, en gevarieerde gerechten op tafel wil zetten. Heb je jonge kinderen? Dan is een Familybox van HelloFresh of Mathijs wellicht een uitkomst voor jou. Houd je van iets meer luxe? Dan komt Marley Spoon wellicht het beste voor jou uit de bus. Wil je elke week graag zelf kiezen welke recepten er in de box zitten? Bij zowel HelloFresh als Marley Spoon kun je zelf kiezen uit een aantal gerechten. En vind je biologische producten erg belangrijk? Dan ben jij wellicht het beste af bij Beebox. Kortom: voor iedereen is er een geschikte box!

Losse boodschappen online bestellen

De Online supermarkt. Een hele verandering ten opzichte van hoe het was. Vroeger gingen we nog naar de lokale kruidenier, bakker, slagerij of groenteboer. Daarna kwamen de grote supermarkten in opkomst. We konden opeens al onze boodschappen onder 1 dak kopen. En nu? De online supermarkt wint snel aan terrein. Steeds meer Nederlanders doen hun boodschappen via een website of mobiele applicatie. Online worden alle benodigde boodschappen in het winkelmandje gelegd. De meeste mensen komen niet eens meer in de winkel: Wie via de online supermarkt zijn of haar boodschappen bestelt, kan het namelijk gewoon thuis laten bezorgen. Dat kan vaak al de volgende dag. Maar we zien nu ook al voorbeelden van “same-day-delivery”. Wat houdt dat in? Wie bij de online supermarkt van Vomar voor 12 uur ’s ochtends bestelt, mag de boodschappen dezelfde dag nog in huis verwachten. De experts denken dat in de komende jaren steeds meer mensen gaan overstappen naar de online supermarkt. Betekent dit dan helemaal het einde van de traditionele supermarkt?

Hoe kan ik dit laten thuisbezorgen?

Veel supermarkten die we kennen van de traditionele “fysieke” supermarkten, beiden ook een online supermarkt aan. Voorbeelden zijn Albert Heijn, Jumbo, PLUS, Spar, DekaMarkt, Coop, Deen, Hoogvliet, Boni en Jan Linders. Bij al deze supermarkten kun je de website bezoeken en een online bestelling plaatsen. Bij de ene supermarkt is het online assortiment groter dan bij de andere. Zo kun je bij Albert Heijn kiezen uit bijna 28.000 verschillende producten, en kun je bij Boni voorlopig alleen de aanbiedingen online bestellen. Veel online supermarkten rekenen nog wel servicekosten voor bezorgen van de boodschappen. Het kost immers best wat tijd en energie om de complete bestelling te verzamelen, in te pakken en bij jou thuis te bezorgen. Deze servicekosten bedragen gemiddeld zo’n 5 euro. Maar we zien dat online supermarkten als Picnic de bezorging al helemaal gratis doen (vanaf een order van 25 euro).

Een HelloFresh abonnement afsluiten met korting

Alternatieven voor de online supermarkt zijn maaltijdbox-aanbieders als HelloFresh. Deze partijen zijn niet echte supermarkten, maar leveren iedere week een doos met verse ingrediënten en lekkere recepten af. Dankzij een HelloFresh kortingscode kun je deze box nu proberen met een mooie korting. Zo kun je tegen een relatief laag bedrag eens proberen of zo’n maaltijdbox met korting iets voor jou is

Leave a Comment